Pravidlá - boj



Boj

Dobrodruhovia sa počas svojich výprav stretnú aj s nepriateľsky naladenými bytosťami. Pri tomto strete dochádza k boju. Boj sa vždy odohráva na štvorčekovom papieri, ktorý si vopred pripraví Majster Rozprávač.
Ak sa zjaví protivník, bojové kolo prebieha v nasledujúcich fázach:
1. Hod kockami na iniciatívu. Každý hráč si hodí  dvomi kockami (2k6), čím sa určí, kto zaútočí na protivníka ako prvý. V prípade, že sa v skupine nachádza bojovník a má schopnosť Zúrivosť, útočí ako prvý on.
2. Počas bojového kola môže postava urobiť jednu z nasledujúcich vecí. Pohyb – do všetkých smerov – počet krokov závisí od povolania postavy; Útok – na diaľku aj na blízko (na blízko iba v prípade, že sa protivník nachádza na vedľajšom políčku od útočiaceho); Špeciálnu schopnosť – tak, ako je vysvetlená v popise postáv; Liečenie – pomocou fľaštičiek alebo pomocou kúziel.
3. Ak si postava vyberie útok, útočí počtom kociek, ktoré má v popise Útok. Protivník sa bráni počtom kociek, ktoré má v popise Obrana. Ak útočník hodil väčšie číslo než protivník, potom protivník prichádza o jeden život. Ak útočník hodil menšie číslo, protivník sa ubránil. V prípade remízy vyhráva protivník (ten, kto hodil kockami ako posledný)
4. Po tom, čo zaútočia všetci dobrodruhovia, zaútočí protivník (na jednu postavu), alebo skupina protivníkov. Za protivníkov hrá Majster Rozprávač, takže od neho závisí, na ktorú postavu koľko nepriateľov zaútočí. Môže sa stať, že protivník útočí prvý (ak dobrodruhov prekvapí a pod.)
5. Ak niektorá z postáv statí všetky životy, padá k zemi a omdlieva. Nik už na ňu neútočí. Platí to aj u protivníkov.
6. Ak sa víťazmi stali dobrodruhovia, na mieste, kde padli protivníci sa objavia mince, o ktoré sa môžu rozdeliť.
7. Ak niektorí z dobrodruhov omdlel, po boji ho kamaráti vyliečia (dajú mu napiť liečivého nápoja, uzdravia ho kúzlom). Keď nastane prípad, že ho nedokážu vyliečiť, prichádza elf Khummar a ten ho uzdraví.
8. Ak padli všetci dobrodruhovia (protivníci vyhrali), tak sa na bojisku objavuje elf Khumaara a ten všetkých vylieči. Protivníci už medzitým odišli, takže k ďalšiemu boju nedôjde. Ak takáto situácia nastane počas boja s finálnym protivníkom, alebo protivníkom, ktorého je potreba eliminovať kvôli príbehu, po vyliečení Khumaarom sa znova zjaví protivník a znova sa púšťajú do boja, no už sú sledovaní elfom, ktorý v prípade nepriazne zasiahne (vylieči atď.)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Povolanie - tulák/tuláčka

Pravidlá - iné

Povolanie - mystik/mystička