Povolanie - liečiteľ/liečiteľka

LIEČITEĽ/LIEČITEĽKA – dievčatá a chlapci, ktorí vedia ošetrovať zranenia a liečiť choroby. V plátennej kapse nosia veľmi vzácnu Knihu všetkých jazykov. Túto knihu si chránia, takže sa nemôže stať, že by nejaký liečiteľ svoj vzácny predmet stratil.
Ako používať Knihu všetkých jazykov – hráč musí zahrať, že študuje knihu. Po chvíli môže hodiť kockou (1k6). 6,5,4 – úspech. Hráč môže vylúštiť neznámy text, rozprávať sa s človekom, ktorý hovorí cudzím jazykom 3,2,1 – neúspech. Postava sa nenaučila daný cudzí jazyk.

Útok zblízka – 0
Útok na diaľku – 0
Ovládanie mágie – 2k6
Obrana – 2k6
Počet životov – 2
Rýchlosť v boji – môže urobiť jeden krok každé kolo. 
Veci – 2 fľašky uzdravovacieho nápoja, Kniha všetkých jazykov

1. úroveň
- bežné kúzlo – Je to kúzlo ohňa (ohnivá guľa) alebo ľadu (ľadový šíp), ktorý zasiahne jedného protivníka do vzdialenosti štyroch dĺžok (4 štvorce). Bežné kúzlo sa môže používať aj mimo boja. Počas nebojových aktivít ale treba úspešnosť kúzla overiť jednou kockou (1k6), pričom 1,2,3 znamená neúspech a 4,5,6 znamená úspech.

2.úroveň
- Skrotenie pomocníčka – Hráč nahlas povie, že chce si skrotiť zviera (alebo inú bytosť). Hráč hodí kockou (1k6). Ak je číslo na kocke väčšie než číslo Priateľstva (na karte zvieratka/bytosti), skrotenie sa podarilo. Ak sa nepodarilo, zvieratko/bytosť zaútočí, alebo ujde..
- Vyčarovanie nápoja – liečiteľ môže vyčarovať jeden nápoj pre seba alebo pre spoluhráča. Vyčaruje ho iba vtedy, ak on alebo spoluhráč už nemajú vo svojom inventári žiaden nápoj.

3.úroveň
- Zlomenie prekliatia – ak je niektorá postava prekliata, pomocou tohto kúzla môže liečiteľ prekliatie zrušiť. Na zrušenie sa používa jedna kocka (1k6), pričom 1,2,3 znamená úspech, 4,5,6 neúspech. Môže sa použiť raz počas boja alebo hocikedy mimo boja.
- Liečenie dotykom – Hráčovi, ktorý stojí vedľa liečiteľa, môže vyliečiť všetky životy svojím dotykom. Rovnako môže týmto spôsobom vyliečiť aj sama seba. Schopnosť funguje viackrát počas boja, aj mimo bojových situácií.

4. úroveň
- Skrotenie pomocníčka (rovnaká schopnosť ako pri 2.úrovni)  – Hráč nahlas povie, že chce si skrotiť zviera (alebo inú bytosť). Hráč hodí kockou (1k6). Ak je číslo na kocke väčšie než číslo Priateľstva (na karte zvieratka/bytosti), skrotenie sa podarilo. Ak sa nepodarilo, zvieratko/bytosť zaútočí, alebo ujde.
- Liečenie na diaľku – postava môže vyliečiť všetky životy jednému spoluhráčovi, ktorý sa od nej nachádza do vzdialenosti šiestich dĺžok (6 štvorcov). Funguje viackrát počas boja.

5. úroveň
- Kúzlo na diaľku – liečiteľka môže vyslať svoje kúzlo (napríklad útok na nepriateľa) aj na väčšiu vzdialenosť než 4 dĺžky (štvorce). Funguje iba raz za boj.
- Anjelské krídla – na chrbte liečiteľa sa na krátky čas objavia čarovné krídla. Liečiteľ môže odletieť z boja (ak je isté, že prehrá), môže ich použiť aj počas príbehu (potreba vyletieť na vrchol hory, preletieť ponad rieku a pod.)

6. úroveň
- Nezraniteľnosť – postava dáva sebe aj všetkým spoluhráčom kúzlo nezraniteľnosti na jedno bojové kolo (nie na celý boj). Kúzlo môže zoslať iba raz počas jedného dňa (počas jedného herného posedenia)
- Zásah bohov – nepredvídateľné kúzlo. Majster rozprávač pomocou kocky (1k6) určí, ako bohovia zasiahnu. (6,5,4 – pomôžu, 3,2,1 – uškodia). Pomoc – môžu pomôcť liečiteľovi ale aj celej skupine, môžu dokonca pridať úroveň a pod. Škodenie – môžu ubrať úroveň, ubrať život, priviesť všetky postavy do bezvedomia a pod. Závisí na Majstrovi Rozprávačovi, akým spôsobom bohovia budú nápomocní alebo uškodia.
kých síl som mu do nej sekol.“) Ak sa Majstrovi Rozprávačovi a ostatným hráčom jeho popis páči, môže následne použiť na útok dvojnásobok kociek, ktoré používal na útok zblízka, to znamená až štyri kocky (4k6). Dá sa použiť raz za boj proti finálnemu nepriateľovi.

protivníkovi môže táto postava použiť schopnosť hrdinský útok. Hráč musí popísať, ako tento útok prevedie (napr. „Vyskočil som oboma nohami, odrazil som sa do zeme a dopadol som na ľavé poničené krídlo draka. Udržal som a, vydriapal sa po jeho chrbte až k hlave a zo všetkých síl som mu do nej sekol.“) Ak sa Majstrovi Rozprávačovi a ostatným hráčom jeho popis páči, môže následne použiť na útok dvojnásobok kociek, ktoré používal na útok zblízka, to znamená až štyri kocky (4k6). Dá sa použiť iba raz počas bitky s finálnym protivníkom.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Povolanie - tulák/tuláčka

Pravidlá - iné

Povolanie - mystik/mystička