Povolanie - lovec/lovkyňa

LOVEC/LOVKYŇA –Veľmi dobre strieľajú z luku. Zo zbraní na blízko vedia používať iba nôž a ani to nie veľmi dobre. Sú rýchli a obratní. Vedia skrotiť skoro všetky zvieratá dokonca s väčším úspechom než ostatné povolania. Dokážu sa spriateliť aj s vlkom, ktorý sa môže stať ich verným pomocníkom. Iné bytosti (ako napríklad duch a pod.) skrotiť nedokážu.
Útok zblízka – 1k6
Útok na diaľku – 2k6
Ovládanie mágie – 0
Obrana – 2k6
Počet životov – 2
Rýchlosť v boji – môže urobiť tri (3) kroky každé kolo. 
Veci – 2 fľašky uzdravovacieho nápoja, lano
Lovec vie plávať!
Zvláštna schopnosť – Lovec a lovkyňa vedia ľahšie krotiť zvieratá než ostatní, preto sa k hodu kockou pri krotení prirátava ešte jeden bod. Nedokážu však skrotiť iné bytosti než zvieratá.
1. úroveň
- bežná streľba – šíp zasiahne jedného protivníka do vzdialenosti štyroch dĺžok (4 štvorce)

2.úroveň
- Skrotenie zvieraťa – Hráč nahlas povie, že chce si skrotiť zviera. Hráč hodí kockou (1k6) plus pripočíta si jeden bod. Ak je číslo na kocke väčšie než číslo Priateľstva (na karte zvieraťa), skrotenie sa podarilo. Ak sa nepodarilo, zviera zaútočí, alebo ujde.
- Zvieracia reč – schopnosť lovca rozumieť zvieracej reči. Lovec sa počas potuliek môže stretnúť so zvieratami, ktoré sú neútočné a môže sa od nich dozvedieť informácie dôležité pre ďalší priebeh dobrodružstva.

3.úroveň
- Šikovnosť – mimo bojového módu. Na všetky akcie, ktoré sa týkajú obratnosti (šplh na lane, preskočenie potoka, lezenie na skaly a pod.) nie je potrebné hádzať kockou a tým zisťovať úspech. Úspech je automatický. Majster Rozprávač musí určiť, či sa dá akcia vykonať.
-  Zneškodnenie pasce. – Ak narazí lovec na pascu, zneškodní ho automaticky.


4. úroveň
- Skrotenie zvieraťa (rovnaká schopnosť ako pri 2.úrovni) – Hráč nahlas povie, že chce si skrotiť zviera. Hráč hodí kockou (1k6) plus pripočíta si jeden bod. Ak je číslo na kocke väčšie než číslo Priateľstva (na karte zvieraťa), skrotenie sa podarilo. Ak sa nepodarilo, zviera zaútočí, alebo ujde.
-  Vzdialená streľba – streľba na jeden cieľ do vzdialenosti šiestich dĺžok (do 6 štvorcov) Túto schopnosť nemožno počas boja skombinovať s inou schopnosťou napr. Rýchla streľba.


5. úroveň
- Rýchla streľba – streľba na tri ciele naraz do vzdialenosti štyroch (4) dĺžok. Sila streľby (jeden hod kockami v rámci útoku) platí pre všetky tri ciele. Túto schopnosť nie je možné skombinovať so schopnosťou Vzdialená streľba (4. úroveň) ani Majstrovská streľba (6.úroveň)
- Zastrašovanie zvierat – Jedno zviera (ktoré je samo ale aj v skupine), ktoré zaútočí na družinu môže lovec/ lovkyňa zastrašiť. Zviera stráca sebadôveru a ujde bez boja. Po sebe zanechá jednu mincu. Vyhodnotenie zastrašovania je pomocou jednej kocky (1k6), pričom1,2,3 neúspech; 4,ž,6 – úspech.. Dá sa použiť raz za boj (pred bojom aj počas neho) 


6. úroveň
- Majstrovská streľba – lovec dokáže zneškodňovať protivníkov do vzdialenosti nad 6 dĺžok (nad 6 štvorcov)
- Vtáčí zrak- lovec vidí všetko, čo vidia vtáci letiaci nad družinou.. Napríklad – pohyb nepriateľov, nebezpečenstvo, ktoré sa pred nimi nachádza atď. Stačí ak hráč povie, že chce využiť túto schopnosť a začne rozprávať, že uvidel napr. orla, ako plachtí na oblohe. Majster rozprávač mu potom povie, čo daný vták vidí. Táto schopnosť sa nedá použiť v uzavretých priestoroch (napr. v jaskyniach)

a celý boj). Kúzlo je bez hodu kockou. Dá sa použiť raz za boj.


6. úroveň
- Odvrátenie konca - Ak by mal mystik stratiť svoj posledný život (omdlieť), môže využiť túto schopnosť. Okamžite sa mu vrátia všetky životy a on môže pokračovať v boji ďalej. Kúzlo je bez hodu kockou. Dá sa použiť raz za boj.
- Vyvolaj pomocníčka – Mystik si privolá pomocníčka z astrálnej sféry, ktorý mu pomôže v boji, prípadne v prekonaní prekážok. Pomocníček (okrem vodného elementála) sa zapojí do boja (útok 2k6, obrana 2k6) alebo pomôže mágovi inak (hráč musí nahlas vysvetliť ako mu má pomocníček pomôcť, Majster Rozprávač, ak uzná, že je taká pomoc možná, hodí kockou (1k6) a podľa úspešnosti zistí, či sa pomocníčkovi akcia vydarila).
Tieto astrálne bytosti možno vyvolať iba raz za jedno herné sedenie, prípadne po dohode s Majstrom Rozprávačom – napr. raz za jeden herný deň.

Pomocníčkovia sú nasledovní: vodný elementál, ohnivý démon, vzdušná obluda. Viac o nich pozri na s.XXX   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Povolanie - tulák/tuláčka

Pravidlá - iné

Povolanie - mystik/mystička